Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu: Türk insanı bölünmek istemiyor”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu:  Türk insanı bölünmek istemiyor”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Bandırma'da, Hukuk ve Demokrasi” konulu panelde düşüncelerini açıkladı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Bandırma’da, “Hukuk ve Demokrasi” konulu panelde düşüncelerini açıkladı. Bandırmaya, Balıkesir Tabip Odası Bandırma Temsilciliği ve Eğitim-İş Bandırma Temsilciliği tarafından getirilen Feyzioğlu, Barış Manço Kültür Merkezi’nin tamamen dolması ve çok kişinin ayakta kalması nedeniyle onları, sahneye çağırıp yere oturtmasının ardından konuşmasına başladı. Bugün, ülkemizin içinde bulunduğu ortam ve koşullarda 77 milyon vatandaşı ortak paydada buluşturma sorumluluk ve zorunluluğumuz bulunduğuna dikkati çeken Feyzioğlu, şunları söyledi:
“Buluşacağımız bu ortak payda, özgürlük, hukuki güvence, sosyal devlet ve fırsat eşitliği gibi önemli değerlerdir. Bugün Türkiye’nin kurtuluşu, biz olmaktan, kocaman bir biz olmaktan geçer. 21. yüzyılın gençliği artık bambaşka. Şablon ve kategorileri yok. Kavga değil, kucaklaşmak istiyorlar. Bu nedenle gençleri dinlemek yetmez, onlarla, kadınlarla birlikte yapmamız gerekir. Ülkemizi yeniden ayağa gençler, kadınlar kaldıracaktır. Gençler, kadınlar, sivil toplum örgütlerine, siyasete girerek mücadele edin. Kadınlar, bu mücadelelerini erkekleşmeden yapsınlar ve farklarını göstersinler. Ülkemizin bugünkü çıkmazdan kurtulmasının yolu, örgütlü bir şekilde, siyasilerden talepte bulunmaktır.”
3 KIRILGAN FAY HATTI
Türkiye’nin bugün, üç kırılgan fay hattı içinde yer aldığına işaret eden Feyzioğlu, şu değerlendirmede bulundu:
“Bu çok tehlikeli ve kırılgan fay hatları etnik, mezhepsel ve siyasi parti üzerinden yapılan ideolojik fay hatlarından oluşuyor. İdeolojik fay hattını, ‘Bana oy vermiyorsan, benden değilsen, vatan hainisin’ anlayışı oluşturuyor. Mezhepsel fay hattı da çok tehlikeli. Bunun en tipik örneğini Sivas katliamında yaşadık. En üstteki kişi, her gün bu fay hattını daha çok gererek, seçmenini konsolide etmeye çalışıyor. Etnik fay hattı ise Türk-Kürt olarak bölme girişimidir. Oysa farklılıklarımızı değil, ortaklıklarımızı öne çıkarmak zorundayız. İşte bunun en güzel örneği, Gelibolu’dur.”
TÜRK İNSANI BÖLÜNMEK İSTEMİYOR
Anadolu’yu dört kez dolaştığını, burada edindiği izlenimlere göre Türk insanının bölünmek istemediğini gördüğünü vurgulayan Feyzioğlu, şöyle konuştu:
“Ancak bugün, Türkiye için büyük bir bölünme tehlikesi var. Çünkü Türkiye’yi özerklik, federasyon tehlikesi bekliyor. Türkiye’de kurulacak federasyon, iç savaş demektir. Dünyada, üniter devletten federal devlete geçen ve parçalanmayan tek devlet yoktur. Bir ülke federasyonlara bölünürse mahalle mahalle, sokak sokak iç savaşlar yaşanması kaçınılmazdır. Böyle bir düzende komşu komşuya düşman olur. Tayyip Erdoğan, yıkıcı bir liderdir. Bugün, Türkiye’nin yapıcı, kucaklayan liderliğe ihtiyacı var. Ülkemizin yeniden ayağa kalkması için siyasetin yapılış tarzı A’dan Z’ye silinip yeni bir siyaset anlayışına gerek bulunuyor.”MİLYONLARCA ATATÜRK EVLADIYIZ
Bugün, bazı kişilerin Atatürk’e “diktatör” yakıştırması yaptıklarını vurgularken, Tayyip Erdoğan’ın, kendisini Atatürk’le kıyasladığını öne süren Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, şunları söyledi:
“Diktatör dedikleri o Atatürk, küllerinden doğan yeni bir devlet ve yıkılmış bir ülkeden millet yaratan tek liderdir. Bugün, onun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde milyonlarca Mustafa Kemal yetişmiştir. Onun için ülkemizi bölmeyi başaramayacaklar. 7 Haziran seçiminde nasıl bir sonuç ortaya çıkacağını bilmem ama şunu söyleyebilirim ki, sonuç ne olursa olsun, Türkiye’de Tayyip Erdoğan dönemi bitmiştir. 8 Haziran’dan başlayarak, ülkemizin yapıcı ve yeni bir siyaset kadrosuna ihtiyacı vardır.”
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı